Muazzam tabii güzelliklere sahip olan tesislerimizi görmenizi tavsiye ederiz.

Hakkımızda

Tesisimiz, alabalık yavru üretimi başta olmak üzere, sofralık balık üretimiyle de öncü olmaya adaydır.

Hedeflerimiz:

- 100 Ton/Yıl kapasiteli sofralık balık üretimini sağlamak.
- 2 Milyon/Yıl kapasiteli yavru balık üretimi ile bölge balıkçılığına hizmet vermek ve yavru ihtiyacını karşılamak.
- AB standartlarında üretim yapmak.
- Çevreye olumsuz etki yapmadan üretim yapmak.

Yatırım Konusu ve Kapsamı:

- Balık Türü: Gökkuşağı Alabalığı
Üretim Şekli: Sofralık Balık ve Yavru Balık
Yıllık Üretim Kapasitesi: 100 ton/yıl
Yavru Üretim Kapasitesi: 2 000 000 adet/yıl
Pazarlama Şekli: Toptan -Perakende

  • Akdere Tesisleri
    Akdere Tesisleri

    Doğal toprak havuzlar ve beton havuzlarımızda 100 ton kapasite balık üretimi ve satışı yapılmaktadır.

  • Hurman Kalesi Tesisleri
    Hurman Kalesi Tesisleri

    Tarihi Hurman Kalesi tesisimizin hemen yanında bulunmaktadır.

  • Akdere Alabalık Havuzları
    Akdere Alabalık Havuzları

    Yavru Alabalık üretimi ve satışı da yapılmaktadır. Talepleriniz için iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

  • Hurman Kalesi Soğuk Hava Deposu
    Hurman Kalesi Soğuk Hava Deposu

    Bölgede faaliyet gösteren büyük işletmelerinde faydalanabilecekleri Soğuk Hava Deposu

Sofralık Alabalık:

"Tesisimizdeki yetiştirilen sofralık alabalıklar sınıflandırılarak 200-250 gr olanları pazara, toptan ve perakende olarak sunulmaktadır. Sofralık alabalıklarımız beton havuzlarda, 50 gr olan yavru balıkları toprak havuzlarda besleyerek et kalitesini arttırmayı hedeflemekteyiz. Suyumuzu 10 C derece olması nedeniyle balık eti oldukca sert ve sıkı olmaktadır, buda balığın kalitesine olumlu yönde etki etmektedir."

Üretim Tekniği:

Alabalıklar yağ yüzgeçli, vücut iyi gelişmiş sikloid pullarla kaplı, ekseri dişli, sular soğuk olan denizler, göller, nehirler ile 3000 mt. ye kadar yükseklikteki dağların akarsularında bulunan sıcaklığı 18 C ve daha altındaki ph'sı 7.1-5.5 arası oksijeni 5-6 mg/ lt 'den fazla olan suları tercih eden; 9-13 C sıcaklığı olan temiz, tatlı, berrak sularda ve bazen göllerde, kumluk ve çakıla yumurtlayan balıklardır.

Yetiştiriciliği:

Bu havuzların ölçüleri, kullanılan su miktar ve kalitesi ile havuz yapılan arazinin topoğrafik durumu ve toprak yapısına göre büyük değişiklik gösterir. Havuzların beton yapısında zorunluluk yoktur. Toprak yapısında killi ve suyu tutma özelliğinde ise havuzların kullanımı, beton havuzlara bakarak daha fazla işçilik gerektirse de, sabit yatırım gideri daha azdır. Bakımı daha kolaydır. Yemleme ve balıkların kontrolü daha iyidir, fakat yapım gideri daha yüksektir.

Alabalık besiciliğinin gerçekleştirildiği havuzların boyutları genellikle 25 m uzunluk ,4 m genişlik ve ortalama 1.20 m derinliğinde olmalıdır. Uygun stok yoğunluğu su değişimine ve kalitesine göre saptanır. Ayrıca yemleme ,havuz hijyeni,teknik donanım kullanımı ( örneğin havalandırma gibi), üretim süresi gibi faktörlerde stok miktarını saptamada dikkate alınmalıdır.

Yavru Alabalık:

Tesisimizdeki kuluçkalıklarda kendimiz üretmekteyiz. Yumurtadan itibaren 2 milyon adet civarında ürettiğimiz yavruları 0.5 gr - 5 gr arasında (ihtiyacımız dışındaki) satışa sunmaktayız.

Ürün Tanımı:

İşletmede Gökkuşağı Alabalığı yetiştirilmektedir. (Oncorhynchus mykiss) Alabalıklar Salmanidae familyasının Salmo cinsi içinde toplanırlar. Türkiyede tabii olarak salma trutta L. gibi 4-5 türü ile yetiştirilmek üzere getirilen Oncorhynchus mykiss türü bulunur.

Yetiştiriciliği:

Ön büyütmesi yapılan genellikle en azdan 0,5-1 g bireysel ağırlıkta ve 4-5 cm boyunda yavrular, 7-10 m uzunluk, 0.80-1 m genişlik ve 0,80-1 m derinlikte beton kanallar yavru üretiminde kullanılmaktadır. Bu kanallarda su değişimi düzeyi günde 15 defa olmalıdır. Bu kanallarda stok yoğunluğu 2500-3000 adet 2 aylık ön büyütülmüş yavru/m3'e yerleştirilir. 3- 4 aylık yavruların stok yoğunluğu 1000 adet yavru/m3 olmalıdır. Bu durumda hasatta elde edilen ürün 10 kg/m3 olur ve yavru balıkların bireysel ağırlıkları 8-12 g ulaşabilir. Yavru yetiştiriciliğinde toplam günlük yem miktarı gün boyunca belirli aralıklarla 6-8 defa verilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda havuzlarda günde iki defa temizlik yapılmalıdır.

Yavruların fingerling (Parmak büyüklüğünde balık) üretiminde amaç, 140-150 günlük yemleme döneminde yavruları en azından ortalama 10 gr bireysel ağırlığa ulaştırmaktır .